Alleen mensen met kater mogen op achtbaan

Het pretpark Thorpe Park in het Britse Surrey heeft een opmerkelijk initiatief genomen om de nuchtere bezoekers te beschermen. Voortaan zullen studenten een ademtest moeten afleggen om ze te controleren op dronkenschap. Wie positief blaast, wordt doorverwezen naar de nieuwste achtbaan.
Dit beeld krijgen de dames en heren met een kater te zien op The Swarm

Deze opmerkelijke beslissing werd in het leven geroepen door Mike Vallis, de directeur van het pretpark. Hij zag de voorbije week - niet toevallig tijdens de eerste week van de opening van het academiejaar - een toename van 250 procent van het aantal studenten dat onder invloed van alcohol moest braken op een van de attracties. Om te reageren op de klachtenregen van de nuchtere klanten kwam hij daarom met de alcoholcontroles op de proppen.

Wie positief blaast, mag niet langer op de "maaggevoelige" attracties plaatsnemen. Om hun kater te behanelen worden de studenten vriendelijk verzocht om de nieuwste attractie "The Swarm" uit te proberen. Die attractie - een soort achtbaan - verhoogt de adrenaline in het bloed gevoelig, wat de strijd tegen de kater ten goede moet komen.

"Ik wil drinken en rijden zeker niet vergoeilijken", zegt directeur Vallis. "Maar tijdens de eerste week van het nieuwe academiejaar moeten we er toch begrip voor opbrengen dat onze jonge klanten een zware nacht achter de rug hebben gehad."

Ter informatie: de beruchte achtbaan is 39 meter hoog en het treintje haalt een topsnelheid van 100 kilometer per uur. In onderstaand filmpje ziet u wat de dronken studenten te wachten staat.

lees ook

    Meest gelezen