Amerikaanse crooner Andy Williams overleden

De Amerikaanse zanger en televisiepresentator Andy Williams is op 84-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Williams brak in de jaren 50 door met zijn hit "Butterfly" en presenteerde in de jaren 60 zijn eigen televisieshow.

Andy Williams is een van de bekendste Amerikaanse crooners uit het tweede deel van de twintigste eeuw. De zanger presenteerde van 1962 tot 1971 zijn eigen show op de Amerikaanse televisie, "The Andy Williams show". In het programma traden onder anderen The Osmonds,  Dick Van Dycke, Jonathan Winters en Williams' eerste vrouw Claudine Longet op.

Williams was ook in Europa populair met nummers als "Moon river", "Can't take my eyes off you",  "Where do I begin" uit de film "Love story", "Happy heart" en de kerstsingle "It's the most wonderful time of the year". "Moon river" werd wereldberoemd met de film "Breakfast at Tiffany's". De voormalige Amerikaanse president Ronald Reagan omschreef de zanger als "national treasure", een nationale schat.

Andy Williams was van 1961 tot 1975 getrouwd met Claudine Longet, met wie hij drie kinderen had. Williams leerde Longet kennen toen ze als danseres in Folies Bergère werkte. Na hun echtscheiding stond Willams zijn ex bij tijdens haar proces voor de dood van haar vriend Vladimir Peter Sabich. Longet schoot de skikampioen "per ongeluk" dood in de douche. Ze werd veroordeeld tot dertig dagen cel en een kleine boete. In 1991 trouwde Andy Williams een tweede keer met Debbie Meyer (foto).