Bomaanslag op hoofdkwartier van Syrische leger

In de Syrische hoofdstad Damascus zijn twee bommen ontploft bij een schoolgebouw dat dienst doet als militair hoofdkwartier van het Syrische leger. Een van de bommen lag mogelijk zelfs in de militaire gebouwen.

Twee grote explosies hebben Damascus vanochtend vroeg rond 7 uur lokale tijd opgeschrikt. Minister van Informatie Omran Zoabi spreekt over twee wegbommen en zegt dat een van de bommen mogelijk in het militaire hoofdkwartier lag. Getuigen hebben alleszins gezien dat het gebouw in brand stond.

De staatstelevisie meldt enkel dat er bommen bij het militaire hoofdkwartier zijn ontploft en dat de explosies het werk zijn van terroristen. 

De zender spreekt ook niet over gewonden of dodelijke slachtoffers, terwijl getuigen verschillende gewonde mensen hebben gezien. Ook minister Zoabi zegt dat er enkel "oppervlakkige schade" is.

Nog volgens getuigen zijn er vlak na de explosies kleine vuurgevechten uitgebroken tussen de rebellen en het Syrische leger dicht bij het militaire kwartier. Officiële bronnen zeggen daar niets over.

Het oude schoolgebouw is het hart van het Syrische leger in Damascus. Het ligt op een zeer strategische plaats in de stad: op een belangrijke verbindingsweg tussen het centrum en de internationale luchthaven. Ook de staatstelevisie ligt vlakbij.

Meest gelezen