De klokken blijven luiden in Hoeilaart

Er doken in "De vragende partij" al meer vragen op over geluidsoverlast. Steevast beloven de lijsttrekkers daar iets aan te doen. Maar niet in Hoeilaart: de kerkklokken blijven luiden.

Er zijn wel meer mensen die zich storen aan luidende klokken, vooral 's nachts. Zo ook in Hoeilaart:

  •  “De geluidshinder veroorzaakt door de klokken van de kerktoren dient op zijn minst verhinderd te worden”.

Dit voorstel lokt ontboezemingen uit bij de lijsttrekkers. PRO. Hoeilaart, een kartel van SP.A en Groen: “Toen ik klein was, had ik geen uurwerk, geen gsm, maar moest wel thuis zijn wanneer de klok 6 uur sloeg. Het was etenstijd. Traditie moet niet zomaar over boord worden gekieperd."

"Al eeuwen oud"

Ook bij Open VLD is een persoonlijke snaar geraakt: “Het heeft toch nog altijd iets: klokken die luiden tijdens een trouwfeest of een kerkdienst, dit is een deel van onze landelijke gemeente.”

De CD&V zit op dezelfde lijn: “De kerkklokken behoren tot de geluiden van alle dag en zijn er al verscheidene eeuwen. Wie in het centrum komt wonen, kiest voor een omgeving die wat meer geluid produceert: auto's, bussen, feestvierders, horecaklanten … De kerkklokken maken daar deel van uit.”

"Hallelujah"

De klokken zullen dus blijven luiden in Hoeilaart, wat ook de volgende coalitie wordt. Maar wellicht zullen ze toch wat minder lawaai maken.

Open VLD is het eens met de huidige coalitiepartner PRO: “Mogelijks kan de vork van het luiden wat worden versmald, zodat de inderdaad zo belangrijke nachtrust niet verstoord. Hallelujah!”
 

lees ook