Doodrijder Ertvelde veroordeeld voor diefstal

De 21-jarige bestuurder die dit weekend in Ertvelde een dodelijk ongeluk heeft veroorzaakt en daarna vluchtmisdrijf pleegde, is veroordeeld tot 8 maanden cel voor diefstal. Een medepassagier bij het ongeluk kreeg 18 maanden cel.

De 21-jarige jongeman en de medepassagier van 20 zijn beiden veroordeeld voor het stelen van een lastoestel bij een bedrijf in Tielt. De twee werden op heterdaad betrapt en het bedrijf diende een klacht in. Vandaag volgde de uitspraak in de zaak. De 20-jarige medepassagier is behalve voor de diefstal van het lastoestel ook veroordeeld voor andere diefstallen en misbruik van vertrouwen.

De twee werden zondagavond, samen met een derde persoon, opgepakt voor een vluchtmisdrijf na een dodelijk ongeluk. De 21-jarige jongeman had een voetganger aangereden in de Vaartstraat-West in Ertvelde. De voetganger, een 22-jarige jongeman, kwam van een fuif in de buurt en liep met een 21-jarige vriendin op het fietspad. Ze zijn achteraan aangereden door een auto met drie inzittenden. De jongen was op slag dood, het meisje is lichtgewond geraakt.

De auto is na het ongeluk weggereden. Het parket heeft toen een oproep gelanceerd naar getuigen, waarna de politie drie personen kon oppakken. De bestuurder is ondertussen aangehouden voor onopzettelijke doodslag, de passagiers zijn niet aangehouden maar riskeren vervolgd te worden voor schuldig verzuim.