Einde voor postorderbedrijf Neckermann

Het Duitse postorderbedrijf Neckermann gaat de boeken neerleggen. Voor het filiaal in België en Nederland zou er nog hoop zijn.

In juli had Neckermann al uitstel van betaling aangevraagd en was het samen met de eigenaar, Sun Capital, op zoek gegaan naar kandidaat-overnemers. Die zijn echter niet gevonden en dus kan het bedrijf niet anders dan de boeken neerleggen. Vanaf volgende maand zijn de contracten van de 2.500 werknemers ontbonden.

Dat zou voorlopig geen gevolgen hebben voor het filiaal Neckermann Benelux. Dat bedrijf zou financieel gezond zijn en werkt zelstandig. Volgens de vakbonden is het Belgisch-Nederlandse filiaal op zoek naar geldschieters om een doorstart te kunnen maken. Midden oktober zou er duidelijkheid moeten zijn voor het personeel.

Bij het filiaal werken 550 mensen. De meesten werken in Nederland, maar in Temse zijn ook 50 mensen aan de slag.

Het postorderbedrijf heeft niets te maken met de touroperator Neckermann die in handen is van de groep Thomas Cook.