Ford Genk niet ongerust over aangekondigde ontslagen

De vakbonden van Ford Genk vermoeden dat de aangekondigde ontslagen bij de Amerikaanse autoproducent niet in de vestiging van Genk zullen vallen. Ford heeft gisteren bekendgemaakt dat er honderden banen geschrapt zullen worden bij de Europese filialen.

Maar de vakbonden in Genk zijn niet ongerust. "Het gaat om besparingsplannen, en geen structurele hervormingen", zegt Luc Prenen van ACV. "Bij Ford Genk is al een zware besparingsronde geweest, dus ik ben er vrij zeker van dat wij buiten schot blijven. Bovendien hebben we de toezegging van de productie van nieuwe modellen hier, dus ik ga er vanuit dat we op beide oren kunnen slapen."

De Amerikaanse autoproducent had gisteren aangekondigd dat er honderden banen in de Europese filialen zullen sneuvelen. Het concern wil met die besparingen anticiperen op de dalende vraag. Ford rekent daarbij op vrijwillig vertrek van mensen in vaste dienst, daarnaast wordt er gesnoeid in tijdelijke banen.

Vorige week raakte bekend dat Ford, ondanks alle geruchten, de fabriek in Genk zal openhouden en dat tenminste tot 2020. De nieuwe modellen van de Mondeo, de S-Max en de Galaxy zouden daar van de band blijven rollen.