Franse bordeelhouder DSK wil Belg worden

De Fransman Dominique Alderweireld, een bordeelhouder die ook genoemd werd in de prostitutiezaak rond ex-IMF-topman Dominique Alderweireld, heeft een vraag ingediend om Belg te worden. Het verzoek is echter onontvankelijk verklaard, schrijven Le Soir en La Dernière Heure.

Dominique Alderweireld, bijgenaamd "Dodo la Saumure", woont in Doornik en baat bordelen uit in West-Vlaanderen en in de Franse grensstreek. Het parket van Doornik vervolgt hem voor een heel aantal overtredingen, zoals souteneurschap, mensenhandel en valsheid in geschrifte.

Alderweireld heeft onlangs een verzoek ingediend om de Belgische nationaliteit te verwerven, maar het parket heeft hem al laten weten dat dat onontvankelijk is. "Hij is minstens drie keer is aangehouden voor souteneurschap, mensenhandel en het vormen van een criminele organisatie, in zaken die nog onderzocht worden", klinkt het bij het parket.

Volgens Le Soir en La Dernière Heure gaat Alderweireld in beroep. "Ik woon twaalf jaar in België. Ik betaal belastingen en doe hier zaken", zegt Alderweireld. "Dit is toch een beetje vreemd. Op dezelfde dag dat het parket me op de hoogte brengt dat mijn verzoek geweigerd werd, krijg ik een oproepingsbrief voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen."

Alderweireld wordt ook genoemd in de prostitutiezaak rond Dominique Strauss-Kahn, de voormalige topman van het IMF. Hij zou prostituees geleverd hebben voor seksfeestjes in Rijsel waaraan Strauss-Kahn deelnam.