Gieter lenen op begraafplaatsen in Ravels

Voortaan kan je op de vijf begraafplaatsen in Ravels een watergieter lenen. Net zoals bij winkelkarretjes in supermarkten, steek je een muntstuk van 2 euro in een gleuf. Dan komt de ketting los en kan je de gieter nemen om de bloemen en planten op de graven te besproeien. Na gebruik hang je de gieter weer op zijn plek en krijg je je twee euro terug.

Schepen Patrick Van den Borne (CD&V) van Ravels probeert zo de begraafplaatsen properder te houden. "Het grootste probleem was eigenlijk zwerfvuil", zegt Van den Borne. "Mensen brachten plastieken flessen van thuis mee om de bloemen en planten water te geven en lieten die dan halfvol of halfleeg achter de zerken staan. Als er dan een wind opstak, kwamen de flessen op het hele kerkhof terecht wat toch wel overlast heeft veroorzaakt."