Het is nu zeker: Boonen krijgt geen standbeeld

Wielrenner Tom Boonen krijgt in Balen veel pluimpjes. Maar voor een standbeeld is het nog te vroeg. Eerst moet hij nog wat meer winnen of stoppen met fietsen, zo blijkt uit "De vragende partij" en de negende reeks antwoorden van lijsttrekkers.

Balen is fier op zijn bekendste inwoner. Een voorstel om in de gemeente een standbeeld te geven aan Tom Boonen stijgt tot de top tien:

  • “Ik stel voor dat Balen nu een standbeeld zet voor Boonen, op deze manier zijn we Mol voor”.

Ook de politieke wereld is vol lof over de wielerkampioen, maar de politici willen nog geen standbeeld voor Boonen zetten:

CD&V: “Tom is reeds een monument op zich en heeft onze gemeente op de landkaart gezet. Een standbeeld is zo wat het" laatste" eerbetoon dat men iemand kan geven. Ik stel voor dat we hier nog even mee wachten aangezien ik overtuigd ben dat hij ons nog heel wat overwinningen zal schenken.”

Ook de SP.A looft Boonen als “ereburger” maar wil niet te hard van stapel lopen:  “Anderzijds hebben wij als bescheiden Kempense gemeente geen traditie van grootse standbeelden. Een gepaste blijk van eerbetoon is zeker mogelijk, maar dan op zijn tijd en wanneer dit breed gedragen wordt.”

De huidige meerderheid is het dus al eens: Boonen is groot, maar nog niet groot genoeg om een standbeeld te krijgen.

De belangrijkste uitdager zit ook op die lijn. N-VA: “We verwachten immers nog mooie momenten met Tom de eerstkomende jaren.”

Stoppen met fietsen?

De partij prikt meteen een datum waarop wel een standbeeld geplaatst kan worden: “Het lijkt ons meer opportuun om hierover te denken als Tom definitief stopt met zijn wielercarrière. Dat is meestal toch ook een memorabel moment met een feestelijke huldiging in de gemeente.”

Het is dus zeker: Tom Boonen krijgt geen standbeeld. Nu nog niet, later misschien wel.

lees ook