Katy Perry uitgeroepen tot vrouw van het jaar

Katy Perry is door het Amerikaanse tijdschrift Billboard uitgeroepen tot vrouw van het jaar. Volgens redactiechef Bill Werde is Perry "een van de meest boeiende en inspirerende artiesten in de muziekindustrie".

Volgens Billboard heeft de Amerikaanse zangeres Katy Perry een bijzonder intens jaar achter de rug, waarin ze onder meer scheidde van haar man Russel Brand. Eind 2011 legde ze haar persoonlijke ups en down vast in het nummer "Part of me" en in een gelijknamige documentaire.

Katy Perry, bekend van nummers als "Firework", "California Gurls" en "I kissed a girl", scoort ook met onder meer een eigen parfum en nagellaklijn. Ze is ook het gezicht van het cosmeticaconcern Proactiv en Popchips.

De Billboard-award wordt op 30 november uitgereikt tijdens het "Billboard Woman in Music"-gala in New York.