La Petite Bande hoopt op projectsubsidies

Het barokorkest La Petite Bande hoopt op projectsubsidies. Dat heeft artistiek leider Sigiswald Kuijken gisteravond gezegd tijdens een persontmoeting in Leuven, naar aanleiding van de 40e verjaardag van La Petite Bande.

De toekomst van het barokorkest La Petite Bande lijkt onzeker door de beslissing van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) om vanaf 2013 de Vlaamse subsidies te schrappen. "Wij weigeren onze weg als beëindigd of bijna beïndigd te beschouwen", is de reactie van Kuijken.

"Vanuit het Vlaamse beleid heeft men reeds laten aanvoelen dat men La Petite Bande niet volledig laat vallen. Wij verwachten dat men ons minstens helpt de engagementen voor het komend seizoen af te werken. Voor nadien hopen we op Vlaamse projectsubsidies." Het barokorkest, dat dit jaar 40 jaar bestaat, hoopt ook op privésteun in de vorm van mecenaat, aldus zakelijk leider Geert Robberechts.

La Petite Bande neemt in 2012 werk van Telemann, Schütz en Bach op, verzorgt in augustus 2012 Bach Maria Cantaten en trekt op tournee naar onder meer Tokyo, waar in 2014 een nieuwe zaal geopend wordt.