Partij Zwembad: "Onze kandidatuur is geen grap"

In Halle neemt Partij Zwembad deel met slechts één doel: de realisatie van het sinds lang beloofde zwembad. Er staan vier personen op lijst, maar hun kandidatuur is "geenszins een grap".

"We vragen 1.500 inwoners een mandaat om met een zetel in de gemeenteraad de nodige druk te kunnen zetten dat dit dossier een prioritaire behandeling krijgt", aldus lijsttrekker Stefaan Moriau.

Dat er in Halle geen zwembad is, is al lang een heikel thema. Om te zwemmen, moet de Hallenaar naar Waterloo, Dilbeek, Ninove of Edingen. De partij wijst erop dat in 2000 de sportraad 8.000 handtekeningen verzamelde onder de petitie voor de bouw van een zwembad.

Uit een enquête bleek even later dat liefst 86 procent van de inwoners een zwembad noodzakelijk of wenselijk vond, zelfs indien dat zou gepaard gaan met een belastingverhoging. Het zwembad wordt al jarenlang beloofd, maar het ziet er volgens Moriau niet naar uit "dat het er snel zal zijn".

lees ook