Sigiswald Kuijken in de bloemen gezet

Het Algemeen-Nederlands Verbond heeft de Visser-Neerlandiaprijs uitgereikt aan Sigiswald Kuijken, de artistiek leider van het barokorkest La Petite Bande. Aan de onderscheiding is 15.000 euro verbonden.

Sigiswald Kuijken heeft dinsdagavond voor de aanvang van een optreden van zijn barokorkest La Petite Bande in de Stadsschouwburg van Leuven de Visser-Neerlandiaprijs in ontvangst genomen.

"Kuijken krijgt de prijs voor zijn inspanningen die van grote betekenis zijn geweest voor de authentieke uitvoering van de Franse barokmuziek en voor zijn samenwerking met Nederlandse collega's", klinkt het.

De Visser-Neerlandiaprijs wordt sinds 1955 uitgereikt aan personen die door hun inzet en vaak ten koste van zichzelf een bijzondere betekenis aan iets hebben gegeven. La Petite Bande vierde in Leuven zijn 40e verjaardag.