TRACK heeft meer dan 200.000 bezoekers gelokt

De openluchttentoonstelling TRACK in Gent heeft de afgelopen vier maanden 217.000 bezoekers gelokt. Er werden 41 kunstwerken in zes verschillende buurten in Gent tentoongesteld.

Curator Philippe Van Cauteren (S.M.A.K.) meldt dat TRACK in zijn opzet is geslaagd. De expo moest in interactie gaan met de bewoners en de bezoekers. De participatie kwam tot uiting in verschillende projecten, die ruim 20.000 deelnemers telden. Van Cauteren was samen met Mirjam Varadinis de curator van de expo met kunstwerken uit 22 verschillende landen.

Een kunstwerk zorgde voor wat opschudding tijdens de expo. De heliumballon "The castle of Vooruit" van Ahmet Ögüt werd verschillende keren beschoten met een loodjesgeweer. Het kunstwerk werd begin augustus weggehaald omdat de herstelling te duur was.

Bijna de helft van de 217.000 bezoekers kwam uit Oost-Vlaanderen. Meer dan een kwart van de bezoekers kwam uit het buitenland, met vooral veel Nederlanders. TRACK is al tien dagen afgesloten, maar er blijven nog enkele werken tot het einde van het jaar opgesteld in Gent..