Vermist koppeltje herenigd met ouders

Het jonge koppel uit Schoten dat vorige week verdween, is opnieuw verenigd met hun ouders. Dat meldt Child Focus. Ze bevinden zich in het Duitse Haren, aan de Duits-Nederlandse grens en zijn gezond en wel.

De 16-jarige Lester en de 14-jarige Margot vertrokken vorige week dinsdag uit Schoten met een tent, twee slaapzakken en een rugzak. De ouders vonden een briefje waarin ze schreven samen te zijn vertrokken naar het zuiden. De tieners namen zondag contact op met hun ouders nadat ze op internet gezien hadden hoeveel commotie hun verdwijning had veroorzaakt.

Gisteren waren de twee nog gezien in het Nederlandse Emmen, waar ze geld probeerden af te halen.  Ze hadden daarop nog gesproken met een getuige. Die had gehoord dat ze misschien naar Duitsland zouden liften omdat ze geen geld meer hadden.

Child Focus wil op vraag van de ouders en het tienerkoppel niet meer gegevens bekendmaken. Ze vragen de pers voorlopig geen contact met hen op te nemen.