"Blankenberge is volks en van iedereen"

CD&V in Blankenberge ziet geen reden om te werken aan het imago van de badstad. Ze gaat daarmee in tegen de plannen van de Open VLD-burgemeester. "De stad heeft een volks imago en dat moet zo blijven", zegt CD&V-lijsttrekker Brigitte Monbaliu.
De CD&V-ploeg in Blankenberge is het niet eens met burgemeester De Klerck.

Een week geleden maakte de Blankenbergse burgemeester Patrick De Klerck (Open VLD) bekend dat hij het imago van zijn stad wil bijwerken. Volgens De Klerck heeft de stad een te marginaal imago en denken veel mensen dat alleen de lagere sociale klassen in Blankenberge op vakantie gaan.

CD&V is het daar niet mee eens. "Blankenberge heeft een volks imago en dat moet zo blijven. Wat we moeten doen is nog meer inzetten op diversificatie in het aanbod en CD&V heeft daar concrete plannen voor", klinkt het bij lijsttrekker Brigitte Monbaliu.

"Iedereen is welkom in Blankenberge, we bieden voor elk wat wils, van lunapark over Casino, naar Belle Epoque, van hamburgers en frieten tot een sterrenrestaurant, van strand tot natuurgebieden en vergeten we vooral niet een prachtige haven, pal in het centrum van onze stad. Iedereen vindt Blankenberge leuk en gezellig", vindt ook CD&V-schepen van Toerisme Ignace Lauwagie.

Volgens de Blankenbergse CD&V-voorzitter Sandy Buysschaert tonen de cijfers over diversificatie aan dat de stad op de goede weg is. 'Het is dan ook jammer van de negatieve berichtgeving", vindt ze. "Aan een imago moet je werken, iedere dag, en de perceptie veranderen is inderdaad zeer moeilijk, maar dergelijke berichten zijn niet dankbaar voor de vele ondernemers en vrijwilligers die zich dagelijks inzetten om onze stad te promoten en attractief te maken voor allen." Een duidelijke sneer naar burgemeester De Klerck.

lees ook