"Foto's zijn walgelijk en beledigend"

Foto's waarop president Barack Obama staat afgebeeld als een medicijnman en een holbewoner beroeren de Amerikanen. De foto's staan niet op de Facebookpagina van een ontevreden tiener, maar wel op een officiële pagina van een Republikeins comité in Virginia.
Zowel de foto's als de Facebookpagina zijn intussen verwijderd.

De foto's staan al enkele maanden op de bewuste pagina, maar pas deze week werden ze door de nationale media ontdekt nadat de Republikeinse Partij van Virginia officiëel haar beklag had gedaan tegen het Republikeinse Mecklenburg County-comité, dat de foto's op haar fanpagina had geplaatst.

Op de bewuste foto's is telkens president Obama te zien, de ene keer als een medicijnman van de indianen en een andere keer als een verwarde holbewoner. "Dit is beledigend en smaakloos", reageert Pat Mullins, de voorzitter van de Republikeinse Partij van Virginia. "Deze foto's hadden nooit mogen verschijnen, laat staan dat ze te zien zijn op de Facebookpagina van ons comité."

R. Wallace Hudson, verantwoordelijk voor de bewuste Facebookpagina en tevens de voorzitter van dat comité, begrijpt niet goed waarom zijn foto's bekritiseerd worden, dat zegt hij in de Washington Post. "Als die groep vindt dat zoiets niet kan, dan spijt het me, maar dan zijn ze geen mensen. Wij kunnen er toch niet aan doen als zij geen gevoel voor humor hebben?  Ze kunnen doen wat ze willen, ik wacht wel op een telefoontje", aldus een strijdvaardige Hudson.

De strijdvaardigheid was evenwel van korte duur, want sinds enkele uren zijn niet alleen de foto's verwijderd, ook de bewuste fanpagina is niet meer bereikbaar.

lees ook