Deze eekhoorn doet al zijn stunts zelf

Wereldwijd zijn surfers in de ban van een kleine acrobatische eekhoorn. Het diertje was een appartement via de woonkamer binnengekomen en de enige weg naar de vrijheid was niet zonder risico: een open raam op de 3e verdieping.
De eekhoorn springt door het openstaande raam zijn vrijheid tegemoet.

De eekhoorn klimt zonder enig probleem op de kasten en muren van het appartement op de derde verdieping. Terwijl hij wordt gefilmd door een Duitstalige man valt zijn oog op het openstaande raam een meter verder. Zonder de minste twijfel neemt de eekhoorn een aanloop , zijn vrijheid (of dood?) tegemoet.

Enkele seconden later kennen we het antwoord. De camera richt zich naar de straat en daar huppelt de stuntende eekhoorn vrolijk rond. Niets laat vermoeden dat het diertje een waanzinnige sprong achter de rug heeft gehad.

"Hij moet binnengekomen zijn via het raam van onze woonkamer", doet de maker van het filmpje zijn verhaal op de website Reddit. "En dan zat hij vast in onze keuken. Ik opende het keukenraam in de hoop dat hij weer naar buiten zou klimmen, maar nooit had ik kunnen vermoeden dat hij doodleuk naar beneden zou springen."

Hoeft het nog gezegd dat de springende eekhoorn een gigantische hit is op YouTube? Tot dusver zagen iets meer dan een miljoen mensen de beelden van de James Bond onder de eekhoorns.

lees ook

    Meest gelezen