Geflitst? Dan krijgt u een kindertekening

Wie in Antwerpen geflitst wordt, krijgt samen met zijn verkeersovertreding ook een kindertekening in de bus. De politie wil hardrijders daarmee extra doen nadenken over hun rijgedrag.

"In totaal verzenden we de komende periode ongeveer 30.000 tekeningen samen met de verkeersovertreding naar de overtreders", legt Fons Bastiaenssens van de Antwerpse politie uit.

"We willen hen enerzijds duidelijk maken dat ze betrapt zijn op een overtreding en anderzijds een sensibiliserende boodschap meegeven: verkeersveiligheid is belangrijk voor ons en voor jonge kinderen, dus gelieve daar in de toekomst rekening mee te houden."

De Antwerpse politie heeft de tekeningen laten maken door 1.100 kinderen uit de stedelijke basisscholen. De kinderen hebben vooral ongevallen en politieauto's getekend.

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde juicht het initiatief toe. "Schitterend", zegt Werner De Dobbeleer. "Je geeft de boodschap mee dat te snel rijden niet kan, maar je geeft er meteen ook de reden bij. De waarheid komt uit een kindermond."

Meest gelezen