Het merk "Adolphe Sax" is terug

Karel Goetghebeur uit Brugge heeft een nieuw saxofoonmerk op de markt gebracht. Het heet "Adolphe Sax & Compagnie" en is een ode aan Adolphe Sax, de Belg die het instrument uitvond in 1841.

Het familiebedrijf van Adolphe Sax werd echter in 1929 overgenomen door Fransen. "Veel mensen denken dus dat de saxofoon een Franse uitvinding is. Ik wil dus de saxofoon terughalen naar België", legt Goetghebeur uit.

De nieuwe saxofoon is een variant op het originele concept. De vingerzetting bij oude saxofoons is normaal krampachtig. "Daarom heb ik het plan opgevat om de profielen van de oude saxofoons te gaan gebruiken en die uit te rusten met een moderne applicatie die wel goed in de hand ligt”, zegt Goetghebeur.

Voorlopig worden de saxofoons nog gebouwd in Thailand, dat bekend staat om zijn productie van saxofoons. De controle en afstelling gebeurt in ons land.

Meest gelezen