Janssens scherp voor De Wever in Frans magazine

"Als De Wever burgemeester wordt zal hij, met die functie, de onafhankelijkheid van Vlaanderen promoten", zo citeerde het Franse magazine "Les Inrocks" Antwerps burgemeester Patrick Janssens (SP.A). Uitdager Bart De Wever (N-VA) "betreurt" de uithaal.

Het Franse magazine "Les Inrocks" lijkt een niet onbelangrijke rol op te eisen in een nieuwe episode van het steekspel tussen Janssens en De Wever.

Journalist David Doucet kon Janssens in een interview volgende uitspraak ontlokken: "Als hij (De Wever) burgemeester wordt, zal hij beslissingen moeten nemen en zullen de mensen moeten vaststellen dat hij niet al zijn beloftes kan waarmaken. Ik vrees dat Bart De Wever zijn burgemeesterfunctie zal gebruiken om de onafhankelijkheid van Vlaanderen te promoten. Met zijn separatistische bedoelingen dreigt hij de stad te gijzelen."

De Wever "betreurt" de uithaal van zijn concurrent, dat vertelde hij aan het persagentschap Belga. "Janssens voert een negatieve campagne op z'n Amerikaans. Hij gaat ons nu overal zwart maken, tot in het buitenland toe. Wij gaan ons niet in die modderpoel laten meetrekken en gaan onverstoord verder met ons eigen positief verhaal voor de stad."

lees ook