Jo Boon mag Nobele Prijs ontvangen voor zijn vader

De Grote Boonmarathon sluit op 7 oktober in de Koninklijke Vlaams Schouwburg (KVS) het Boonjaar af. Onbekende en bekende fans, auteurs en kunstenaars zullen hun favoriete passages voorlezen uit het oeuvre van de Aalsterse auteur Louis Paul Boon. Cobra.be streamt de marathon live.

2012 werd opgedoopt tot Boonjaar omdat de schrijver dan 100 jaar geworden zou zijn. Boon (foto) werd gevierd met een parade, tentoonstelling, debatten en theaterproducties.

Op 7 oktober is er het slot met een marathon met onder anderen Chris Lomme, Kristien Hemmerechts, Thomas Rosenboom, Peter Verhelst, Josse De Pauw, Michaël Roskam, Herman Brusselmans en Mauro Pawlowski.

Zoon Jo Boon neemt ook de Nobele Prijs in ontvangst, een prijs van het internationale literatuurhuis Passa Porta. De organisatie wil met de symbolische daad een gerenommeerd auteur die nooit de hoogste literaire onderscheiding heeft mogen ontvangen, toch als winnaar erkennen. De prijs kwam eerder al Borges, Kafka en Claus toe.