Met de pendelbus naar de stembus in Affligem

In Affligem zullen er op 14 oktober tussen 9u en 13u pendelbussen worden ingelegd om inwoners naar de stembus te leiden. Elk uur zal er een bus door deelgemeentes Essene, Hekelgem en Teralfene rijden. "We zijn de enige Vlaamse gemeente die dit doet", gelooft burgemeester Walter De Donder.

Geen volgeparkeerde straten in de omgeving van het Affligemse gemeentehuis op 14 oktober. Een bus moet het uitstapje naar de stembus vlotter laten verlopen.

"Onze gemeente telt 9.000 inwoners en niet allemaal beschikken zij  over een eigen wagen", zegt burgemeester Walter De Donder. De burgemeester vindt dat het initiatief ook in het beleid van zijn partij past. "Met deze service geven we aan dat mobiliteit voor ons een belangrijk thema is."

De pendeldienst is geen primeur in Affligem. In 2006 werd er ook al beroep op gedaan, met succes. "Voor onze oudere inwoners is het een handige oplossing", aldus nog de burgemeester.

lees ook