Michelle Martin wil vader Lejeune ontmoeten

Michelle Martin heeft via haar advocaat laten weten dat ze Denis Lejeune wil ontmoeten, dat melden enkele kranten. De vader van de vermoorde Julie reageert geschokt en zegt nog niet klaar te zijn voor een ontmoeting. Hij wil wel nog eens goed nadenken over het voorstel.

De ex van Marc Dutroux laat via haar advocaat weten dat ze een ontmoeting prefereert boven een brief, omdat daarin alle nuances verloren gaan. Een van de voorwaarden die Martin stelt is dat er van het gesprek niets zou uitlekken aan derden. Eerder had Lejeune in een open brief opgeroepen om de waarheid te vertellen.

“Ik ben niet nog klaar om die vrouw te ontmoeten”, aldus Lejeune in Het Laatste Nieuws. “Ik ben bang voor mijn eigen reactie.” Bovendien wil hij door haar niet gemanipuleerd worden. “Ze heeft altijd gemanipuleerd en ik wil niet gemanipuleerd worden. Nog minder wil ik haar vergeven.” Toch wil hij eens goed nadenken over het voorstel.

Michelle Martin werd veroordeeld tot 30 jaar gevangenis voor foltering en opsluiten van 6 meisjes. Een maand geleden kwam ze na 16 jaar vervroegd vrij. Ze verblijft momenteel in een klooster in Malonne, dat heeft veel protest uitgelokt. Een van de voorwaarden voor haar vervroegde vrijlating is dat ze de nabestaanden en familie van de slachtoffers met rust zou laten. Doordat ze via haar advocaat contact opnam met Lejeune naar aanleiding van zijn open brief, zou die voorwaarde niet geschonden zijn.