Nieuwe reeks "Quiz me quick" voorgesteld

Eén heeft vandaag de nieuwe fictiereeks "Quiz me quick" voorgesteld. De reeks van Bart De Pauw in een regie van Jan Matthys gaat over vijf sympathieke underdogs die besluiten om samen een quizploegje te vormen.

In "Quiz me quick" leren Nick, Roger, Luc, Armand en Lennon elkaar door een toevallige speling van het lot kennen tijdens een caféquiz. Tot hun verbazing doen ze het uitstekend en de vijf proberen zich nadien een weg naar de top te quizzen. Ze hebben maar een doel voor ogen: de selectie halen voor de Superprestige, de belangrijkste (fictieve) quiz van Vlaanderen.

Al gauw blijkt dat de tocht veel zwaarder is dan de vijf vrienden eerst dachten. Ze komen in de meest onverwachte situaties terecht, waarin ze zich met al hun weetjes niet steeds kunnen redden.

De vijf hoofdrollen in "Quiz me quick" zijn weggelegd voor Wietse Tanghe, Dirk Van Dijck, Tom Audenaert, Jos Verbist en Pieter Piron. Ook onder meer Liesa Naert en Tine Embrechts zijn te zien in de reeks.

"Quiz me quick" is gemaakt door het productiehuis Koeken Troef!, in coproductie met A Private View. De reeks is vanaf zondag 21 oktober elke week te zien op Eén.