Open VLD stelt "100 werken voor Kortrijk" voor

Federaal vicepremier Vincent Van Quickenborne (Open VLD) heeft zijn programma "De 100 werken voor Kortrijk" voorgesteld. Hij wil zo zijn kandidatuur voor het burgemeesterschap van de stad kracht bijzetten.

"We hebben het meest concrete programma van allemaal", klopt Van Quickenborne zich op de borst. Als hij de eerste niet-katholieke burgemeester van Kortrijk in 150 jaar wordt, dan wil hij 100 werken uitvoeren. "We hebben het al gedaan, dus waarom zouden we het niet opnieuw kunnen doen. Alle voorstellen zijn haalbaar en vooral betaalbaar", klinkt het zelfzeker. 

Veiligheid is een belangrijk thema voor Open VLD in Kortrijk. Camera's met nummerplaatherkenning staan bovenaan de lijst en zijn een breekpunt voor de partij. Open VLD wil ook werken aan de leefbaarheid, onder meer door het creëren en uitbreiden van stadsparken, het uitbouwen van een "Kortrijkse graslei" aan de Leieboorden en het laten bloeien van de Sinksenfeesten tot een echt stadsfestival.

Om de burger meer te betrekken trekt een team van Open VLD rond met de tien belangrijkste punten van het programma. "We willen geen grote beloftes maken die we niet kunnen nakomen", zegt Van Quickenborne. "Niet vergeten dat we beginnen met een tekort van 10 miljoen euro op jaarbasis, een tekort dat we gaan wegwerken met besparingen en niet met nieuwe belastingen."

lees ook