Openbaar vervoer in Brussel wordt veiliger

Het openbaar vervoer in Brussel is de afgelopen maanden veiliger geworden. Doordat er meer agenten en veiligheidsmensen op het terrein zijn, zijn er meer arrestaties en daalt het aantal gevallen van agressie.

Na de dood van een controleur in april, zijn er verschillende maatregelen genomen. Het aantal arrestaties in en rond de stations is met de helft gestegen.

"De cijfers van agressie tegen het personeel zijn gedaald met 20%", zegt Brieuc De Meeus, algemeen directeur van de MIVB. "Verbale agressie tegen het personeel is gedaald met 15%. Dat is zeer positief, het is zeker het resultaat van de aanwezigheid van politie op het terrein." Tegen de reizigers is er 16,6 % minder agressie.

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) zullen de 400 extra agenten die ze had beloofd er eind volgend jaar allemaal zijn. Op dit ogenblik zijn dat er een honderdtal.