Ophef over viertalige folder N-VA Dilbeek

In Dilbeek is er ophef over een verkiezingsfolder van de N-VA. Die is in 4 talen opgesteld. Lijst Vernieuwing begrijpt niet dat uitgerekend de lijsttrekker van de N-VA Willy Segers, die ook schepen van Vlaamse aangelegenheden is, met die folder uitpakt.

In de folder zijn stukjes tekst in het Frans, Engels en Italiaans te lezen. "Tot nu toe was het de ongeschreven afspraak van de Dilbeekse Nederlandstalige partijen om zich enkel in het Nederlands te richten tot de Dilbeekse kiezer", zegt lijsttrekker van Lijst Vernieuwing Piet Ronsijn.

"Ook bij vorige gemeenteraadsverkiezingen gebeurde het nooit dat een Nederlandstalige partij in het Frans of een andere vreemde taal, hengelde naar de gunsten van anderstalige kiezers."

Stijn Quaghebeur van N-VA Dilbeek vindt de reactie van Lijst Vernieuwing overtrokken. "Het is maar een klein onderdeel van een grotere Nederlandstalige folder, ik zie niet wat het probleem is."

Volgens de N-VA roept de folder anderstaligen op om het Nederlands te respecteren en te leren. "Het eerste programmapunt van Lijst Vernieuwing om het Nederlandstalig karakter van Dilbeek te bewaren en versterken, moet ik nog horen", zegt Quaghebeur.

lees ook