Postbodes Evere, Etterbeek en Schaarbeek werken vrijdag weer

De postbodes van Evere, Etterbeek en Schaarbeek zullen morgenochtend weer werken, maar geen overuren doen. Vandaag zijn slechts een 20-tal postbodes in de 3 Brusselse gemeenten aan hun ronde begonnen.

De overige 80 postbodes die normaal de brieven en pakketjes rondbrengen in de gemeenten hadden het werk vanochtend neergelegd.

Volgens de vakbonden leidt het verplichte gebruik van het softwaresysteem Georoute tot een aanzienlijke stijging van de werkdruk. Slechts een minderheid van de postbodes raakt op tijd klaar met zijn ronde. Normaal moet een postbode tegen 14.30 uur klaar zijn, maar het leeuwendeel moet dagelijks overuren kloppen om toch alle brievenbussen te kunnen aandoen. Die overuren worden niet uitbetaald en daar knelt voor de postbodes het schoentje.

Het is niet uitgesloten dat verdere acties in andere gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zich zullen voordoen, want "alle Brusselse kantoren zijn getroffen door hetzelfde probleem", zegt Michel Bourton van ACOD.