Transformeert Mitt Romney straks in een grapjas?

De rivaal van gisteren is de bondgenoot van morgen, want Newt Gingrich geeft Mitt Romney tips voor de aankomende tv-debatten tussen hem en Barack Obama. "Val de media aan, ontspan jezelf, wees eerlijk, maar bovenal: maak plezier!"
Romney en Gingrich tijdens een debat eerder dit jaar.

"Je kunt in de aanval gaan, zonder agressief over te komen", schrijft Gingrich in zijn column in Human Events. Hij heeft ook enkele tips klaar voor de uitdager van Obama. "Als ik terugblik op mijn eigen debatten, dan was het opvallend hoeveel keer ik de handen op elkaar kreeg als ik de media aanviel", schrijft hij. "Er zijn veel mensen die wanhopig op zoek zijn naar politici die optreden tegen het gedrag en de aantijgingen van de media. Daar moet je op inspelen."

Gingrich vindt het nodig om zijn oud-rivaal tips te geven omdat hij beter dan wie ook weet hoe Romney zich gedraagt tijdens een debat. In januari, toen ze beiden nog dongen naar een nominatie voor hun partij, zei Gingrich in "Good morning America" dat "Obama Romney wellicht zal uitlachen als ze het tegen elkaar opnemen."

Nog volgens Gingrich is humor het beste wapen om Obama in het zand te laten bijten. "Reagan en Kennedy beschikten allebei over de kwaliteit om de lakens van een debat naar zich toe te trekken met behulp van humor. Als je ziet hoe gereserveerd en houterig Obama soms oogt en hoe hij er keer op keer in slaagt om zijn competenties te overschatten, dan moet je hem treffen op zijn zwakste punt, mét humor", besluit Gingrich.

lees ook