Usher komt (voorlopig) niet naar België

De Amerikaanse R&B-ster Usher heeft zijn concert op Belgische bodem geannuleerd. De 33-jarige Usher zou normaal op 24 januari volgend jaar in het Sportpaleis in Antwerpen staan, maar dat optreden gaat niet door.

"De Europese Euphoria Tour van Usher is uitgesteld tot het najaar van 2013." Dat staat te lezen op de website van het Sportpaleis, waar Usher normaal gezien zou optreden.

Concertorganisator Live Nation laat weten dat Usher zijn tournee uitstelt wegens professionele en persoonlijke verplichtingen. Onlangs nog raakte bekend dat de zanger in de jury van de Amerikaanse versie van "The voice" zal zitten. "Omdat Usher zich maximaal wil kunnen focussen op de tour en zijn fans wereldwijd de best mogelijke concertervaring wil bieden, wordt de gehele tourplanning nu herbekeken", aldus Live Nation.

Nieuwe tourdata van Usher zullen pas in 2013 bekendgemaakt worden. Wie al een ticket heeft gekocht voor het concert op 24 januari in het Sportpaleis, krijgt dat terugbetaald.