Vanaf 1 september “Marokkaanse” school in Antwerpen?

De Federatie van Marokkaanse Verenigingen (FMV) uit Antwerpen wil volgend jaar starten met een eigen kleuterschool en eerste leerjaar. De organisatie richt zich op kinderen van Marokkaanse of andere afkomst die zich niet goed voelen in het klassieke onderwijs. De school kiest bewust voor individuele begeleiding.

De school zal plaats bieden aan 64 leerlingen en zal les geven in het Nederlands. De coördinator van de FMV, Mohammed Chakkar (kleine foto), benadrukt dat het niet om een Marokkaanse of een moslimschool gaat. “Het wordt een school met een open en pluralistische visie,” klinkt het.

"De focus zal liggen bij het kind." Daarom ligt de nadruk op individuele begeleiding van de leerlingen die zich niet goed voelen in het klassieke onderwijs of die leerachterstand hebben. “De gehele sfeer van de school moet de thuiscultuur uitademen”, aldus Chakka. “Op die manier creëer je een veilig en pedagogisch klimaat waarin het kind zich veilig voelt."