Vlaams Belangvrouwen hullen zich in boerka

Op de markt in Deurne (Antwerpen) hebben enkele vrouwelijke kandidaten van Vlaams Belang zich vandaag in een boerka gehuld. Met de actie "vrijheid of islam" wilden ze "de islamisering en toenemende onveiligheid in Antwerpen" aan de kaak stellen.
De Vlaams Belangvrouwen voerden in een boerka campagne op de markt in Deurne.

Onder meer Anke Van dermeersch en Marijke Dillen trokken vandaag een boerka aan. Omdat de politie volgens de partij had gedreigd diegenen die een boerka droegen op te pakken, beslisten ze uiteindelijk een chador te dragen, die wel het gezicht vrijlaat. Op het einde van de actie dumpten de vrouwen hun boerka/chador symbolisch in een vuilnisbak.

"Antwerpen is een prachtige stad, maar de laatste jaren zie je onze stad aan sneltempo drastisch veranderen in een vrouw- en kindonvriendelijke leefomgeving. Bepaalde wijken vervreemden en islamiseren zo erg dat je er als vrouw niet meer veilig kan vertoeven. Ook onze kinderen worden meer en meer slachtoffer van de stijgende criminaliteit en onveiligheid", klinkt het in een flyer die Van dermeersch tijdens de actie uitdeelde.

"Ik heb genoeg van dit stadsbestuur met SP.A en N-VA en vind het tijd voor een grondige ommekeer", vindt Van dermeersch. "Ik laat me het zwijgen niet opleggen door het cordon sanitaire, niet door de mediaboycot en al zeker niet door de islam. Ik ben en blijf een vrije vrouw in een vrije stad! Daarom vraag ik samen met mijn vrouwelijke collega’s uw steun."

Van dermeersch beklemtoont dat de actie "geen provocatie is". "De échte provocatie is het dragen van de hoofddoek om de militante islam te verspreiden."

lees ook