Willeke van Ammelrooy krijgt carrièreprijs

Actrice Willeke van Ammelrooy heeft gisteravond in Utrecht een carrièreprijs in ontvangst genomen. Van Ammelrooy werd op de openingsavond van het Nederlands Film Festival bekroond met het Gouden Kalf voor de Cultuurprijs.

Het Gouden Kalf voor de Cultuurprijs wordt toegekend door het bestuur van de Stichting Nederlands Film Festival aan personen of instanties die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse filmcultuur. Die eer was gisteravond weggelegd voor de Nederlandse actrice Willeke van Ammelrooy.

Van Ammelrooy werd enkele weken geleden ook al geëerd op het Filmfestival van Oostende. Daar kreeg ze een Outstanding Achievement Award voor haar hele filmcarrière.

Het Nederlands Film Festival in Utrecht is aan zijn 32e editie toe. Het festival ging gisteravond van start met de openingsfilm "Nono, het Zigzak kind" van Vincent Bal. Ook heel wat Belgische films staan de komende dagen nog op het programma in Utrecht.