100 gedwongen ontslagen bij Van Gansewinkel België

Het Nederlandse afvalverwerkingsbedrijf Van Gansewinkel gaat in ons land 100 mensen ontslaan. In Nederland sneuvelen nog eens 200 banen. Dat meldt de directie van het bedrijf. Van Gansewinkel kwam in de problemen door de economische crisis.

Het bedrijf is in heel Europa actief en telt zo'n 7.000 werknemers, van wie ruim de helft in Nederland en 1.400 in ons land. Behalve in de Benelux is het bedrijf ook actief in Tsjechië, Polen, Frankrijk, Hongarije en Portugal.

Van Gansewinkel heeft vooral bedrijven als klant. Door de economische crisis is er echter minder bedrijfsafval. Ook zouden er te veel verbrandingsovens zijn waardoor het bedrijf zware concurrentie ondervindt om klanten te vinden en te houden. Volgens de vakbonden zouden de investeerders die het bedrijf in 2007 overnamen het met schulden overladen hebben.

Van Gansewinkel heeft in ons land vestigingen in Puurs, Brugge, Evergem, Lokeren, Ronse, Eeklo, Denderleeuw, Antwerpen, Beringen, Kampenhout, Mol, Heusden-Zolder, Familleureux, Moeskroen en Wandre. In april van dit jaar opende het nog een nieuwe vestiging in Aalst.

Het bedrijf wil dat de vestigingen in Nederland en België nauwer gaan samenwerken. "We zien ons genoodzaakt om beter gebruik te maken van de schaalgrootte", klinkt het. Van Gansewinkel snoeit daarom in het personeel: 100 gedwongen ontslagen in ons land en 200 in Nederland.