19 doden bij vliegtuigongeval in Nepal

Bij een vliegtuigongeval in Nepal zijn alle 19 inzittenden om het leven gekomen. Het vliegtuig was net na het opstijgen in aanvaring gekomen met vogels. De passagiers waren afkomstig uit Groot-Brittannië, China en Nepal zelf.

Het vliegtuig van de private maatschappij Sita Air was op weg van Kathmandu naar Lukla in het Everest-gebied. De piloten trachten vruchteloos om het tweemotorig toestel opnieuw naar de luchthaven van de Nepalese hoofdstad te brengen. De passagiers waren van plan om te gaan trekken in het Himalayagebergte.

Vliegtuigongevallen komen wel vaker voor in de regio. Zo zijn er in mei nog 15 mensen omgekomen bij een soortgelijk ongeval. De luchthaven waar het vliegtuig net was opgestegen wordt soms vergeleken met een vliegdekschip. De landingsbaan eindigt op een afgrond, zoals die op zo'n schip eindigt op het water.

Meest gelezen