"Laat Sonja Becq maar lekker verder slapen"

In Meise haalt SP.A-Meise2020 uit naar Sonja Becq (CD&V). Zij logeert in een tentje om aan te tonen dat betaalbare woningen voor haar een topprioriteit zijn, maar volgens de oppositie "slaapt ze al 24 jaar".

CD&V-kandidate Becq (die nu met Marcel Belgrado de burgemeester levert), logeert enkele dagen in een oranje tentje in Meise. Met die actie wil ze duidelijk maken dat betaalbaar wonen voor haar een topprioriteit is, dat ze "uit haar tent komt voor betaalbaar wonen".

"Sonja slaapt al 24 jaar en samen met haar slapen alle partijen (CD&V, Open VLD, N-VA en Groen) die de laatste 24 jaar in het gemeentebestuur hebben gezeten, als het op het probleem van het betaalbaar wonen in Meise aankomt", reageert Roel Anciaux van SP.A-Meise2020.

Volgens SP.A-Meise2020 beloven zij al 24 jaar betaalbare woningen, "maar is er tot op heden geen vierkante meter gemeentelijk sociaal beleid gerealiseerd". De prijs van bouwgrond of ene huis is in Meise de voorbije zes jaar drie keer zo snel gestegen als het Vlaamse gemiddelde, zegt Anciaux.

"SP.A-Meise2020 kan niet slapen wanneer ze deze cijfers onder ogen krijgt", klinkt het, meteen een sneer naar de actie van Becq. "Wij willen dat er eindelijk echt eens werk wordt gemaakt van een gemeentelijk sociaal woonbeleid", beklemtoont Anciaux.

De boodschap van SP.A-Meise2020 is dan ook duidelijk: "Sonja, ja, die heeft gedurende al die jaren lekker geslapen net zoals ze nu lekker slaapt. Misschien is het best om haar en al de andere belovers na 14/10 lekker verder te laten slapen en Meise op 14/10 een bestuur te geven dat aan Meise echt een nieuwe start wil geven: SP.A-Meise 2020." Om haar kritiek kracht bij te zetten, gaat de partij ook symbolisch een knuffelbeer (kleine foto) overhandigen aan de tent van Sonja Becq.

lees ook