"One-hit wonder? Dan ben ik in goed gezelschap"

Gotye heeft in een interview met het muziekblad NME gezegd dat hij het niet erg vindt dat veel mensen hem als een eendagsvlieg zien. "Mocht ik een one-hit wonder zijn, dan zou ik in goed gezelschap zijn", zegt de Belgisch-Australische artiest.

Gotye (Wouter De Backer) brak vorig jaar wereldwijd door met "Somebody that I used to know", zijn duet met Kimbra. Op YouTube is de clip intussen al 300 miljoen keer bekeken en er zijn talloze covers en parodieën gemaakt.

De Backer gaat ervan uit dat zijn echte fans, die weten dat zijn doorbraakhit uit zijn derde album "Making mirrors" komt, zijn andere werk wel beluisterd zullen hebben alvorens hem af te schilderen als een eendagsvlieg. "Toch zou ik er een pervers genoegen in vinden mocht een bepaald deel van het publiek me wel als een one-hit wonder zien", zegt hij.

"Mocht ik geen commercieel succesvolle muziek meer maken en mocht er daardoor een kloof ontstaan tussen de perceptie van mijn muziek en mezelf, de muziek die ik gemaakt heb en de mensen die de tijd genomen hebben om ernaar te luisteren, dan zou ik dat best nog interessant vinden", aldus Gotye. Gotye is momenteel op tournee in de VS en komt daarna naar Europa. Op 1 november treedt hij op in het Sportpaleis in Antwerpen.