Ewan McGregor geëerd op Spaans filmfestival

De Schotse acteur Ewan McGregor is gisteravond geëerd op het 60e internationale filmfestival van San Sebastian. McGregor mocht in Spanje de Donostia Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen.

Ewan McGregor is met zijn 41 jaar de jongste acteur ooit die de Donostia Lifetime Achievement Award heeft gekregen. Acteurs die hem voorgingen, zijn onder meer Robert De Niro, Al Pacino en Meryl Streep.

De organisatoren van het filmfestival in San Sebastian noemden de Schotse McGregor "een van de beste acteurs van zijn generatie". McGregor liet weten erg blij te zijn met de carrièreprijs. "Het is geweldig om de liefde van het Spaanse publiek te voelen", aldus de acteur.

Ewan McGregor was op het filmfestival om er zijn nieuwste film "The impossible" voor te stellen. Het drama over de tsunamiramp in Thailand in 2004 dingt ook mee naar een prijs in de competitie van het festival.