Ja, Bill en Hillary Clinton kussen nog!

Hun relatie heeft intussen de nodige stormen doorstaan en vaak lijkt het of hun leven zich vooral zonder elkaar afspeelt. Hillary Clinton reist dan ook de wereld rond als VS-minister van Buitenlandse Zaken. Haar man Bill mag dan weer overal gaan speechen over zijn ervaringen als voormalige VS-president. En dus gaat een uitzonderlijk "intiem" moment tussen hen beiden, vastgelegd op foto of film, niet onopgemerkt voorbij.

De simpele titel of omschrijving "Bill kust Hillary" was dan ook schering en inslag de afgelopen dagen op meerdere nieuwswebsites. Juist omdat het zo’n zeldzaamheid geworden was. Zelfs tijdens de laatste Democratische partijconventie, waar Bill schitterde, was Hillary nergens te bespeuren. Terwijl de liefde tussen Barack Obama en Michelle van het podium spatte, bleef Bill alleen achter.

Maar afgelopen maandag tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de "Clinton Global Initiative" in New York waren beiden aanwezig en zelfs in een guitige bui, zo bleek. Nadat Bill een "meisjesachtige" Hillary -wellicht door de loshangende lange haren- voor haar speech aangekondigd had, lachte hij haar toe en gaf haar een spontane kus op de wang. Een kus die door een giechelende Hillary graag leek ontvangen te worden.

"Voor een koppel dat bijna zijn 37e huwelijksverjaardag viert, blijkt dat ze hét nog altijd hebben", schreef de nieuwssite Huffington Post, eraan toevoegend: "Ons bracht het alvast in vervoering." Daily Mail had het over "een zeldzaam vertoon van affectie".

De kus was bovendien goed getimed, omdat Monica Lewinsky, die in 1997 "sexual relations" had met de toenmalige president Bill, enkele dagen voordien gedreigd had in een boek alles over hun relatie uit de doeken te doen (zoals, "Bill zou van triootjes gehouden hebben").

Volgens de celebritysite National Enquirer is Lewinsky boos op Bill, omdat hij vrijwel ongehavend uit de affaire gekomen is. Terwijl zij, bijna 40, het nog altijd moet stellen zonder man en zonder vaste relatie. Maar blijkbaar laten de Clintons de dreigementen van de ex-stagiaire in het Witte Huis niet (meer) aan hun hart komen.

lees ook