Jörgen Oosterwaal nieuwe hoofdredacteur Knack

Jörgen Oosterwaal is vanaf 15 oktober de nieuwe hoofdredacteur van Knack Magazine. Hij was eerder hoofdredacteur van Humo en schreef ook verschillende boeken. Recent werkte hij nog mee aan het campagnemagazine "Patrick" van Patrick Janssens, huidig burgemeester van Antwerpen.

Oosterwaal studeerde politieke en sociale wetenschappen en rechten. In 1989 werd hij politiek redacteur van De Morgen. Later werkte hij als freelancer ook voor De Volkskrant, De Standaard, De Tijd, Vrij Nederland en Knack Magazine.

In 1995 startte hij als redacteur bij Humo. Daar werd hij later hoofdredacteur. In 2010 verliet hij het blad en vestigde zich als zelfstandig mediaconsulent.

Oosterwaal volgt Johan Van Overtveldt op die tot nu gelijktijdig hoofdredacteur was van Trends en Knack. In zijn nieuwe functie krijgt hij assistentie van de huidige adjunct-hoofdredacteur van Knack Magazine, Ewald Pironet. Op 17 oktober lanceert Knack de nieuwe formule van het blad.

Van Overtveldt gaat zich concentreren op Trends en neemt een nieuwe leeropdracht macro-economie aan op de Universiteit Hasselt.

Meest gelezen