N-VA Brussel wil nieuwe aanpak van onveiligheid

De N-VA in Brussel wil met een nieuwe aanpak het onveiligheidsgevoel in Brussel terugdringen. "Voor onze afdeling zijn de stijgende misdaadcijfers en de agressievere omstandigheden waarin agenten moeten werken geen faits divers meer", aldus lijsttrekker Johan Van den Driessche.

“Natuurlijk is veiligheid een thema voor elke partij die deelneemt aan de Brusselse gemeenteraadsverkiezingen", zegt lijsttrekker Van den Driessche over het actuele en heikele punt in Brussel-stad. "Maar elk van deze partijen zit of zat wel jaren mee aan het roer, lokaal, gewestelijk of federaal."

Van den Driessche zegt dat zijn partij een duidelijke visie heeft en naar een streng beleid wil. "Enkel een schokeffect kan de balans in de goede richting doen omslaan." 

Concreet wil de N-VA een fusie van de Brusselse politiezones en ook: "blauw, meer en anders (te voet en te paard) op straat".

Het personeelsbeleid is volgens de partij ook toe aan een modernisering. "Slechts een dergelijke aanpak, wars van taboes, zal het vertrouwen bij de burger terugbrengen en de paranoia wegnemen", zegt Van den Driessche. "Misdaad normaal vinden, dat is pas misdadig."

lees ook