Ook Wezembeek stuurt nieuwe oproepingsbrieven

Na Sint-Genesius-Rode heeft nu ook faciliteitengemeente Wezembeek-Oppem bijkomende oproepingsbrieven gestuurd voor de verkiezingen. Alle inwoners kregen er nu in totaal drie oproepingsbrieven in de bus.

Enkele weken geleden stuurde de Vlaams-Brabantse gouverneur op verzoek van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA) al een Nederlandstalige oproepingsbrief naar de inwoners van de faciliteitengemeenten. Maar Wezembeek-Oppem weigerde, net als Sint-Genesius-Rode, zich neer te leggen bij de beslissing van Bourgeois en vertuurde nu zelf ook nog oproepingsbrieven.

Anders dan in Rode, waar alle inwoners een document in hun taal kregen, verstuurde het schepencollege van Wezembeek-Oppem naar alle inwoners twee brieven, één in het Nederlands en één in het Frans. In totaal kregen alle inwoners van Wezembeek dus drie oproepingsbrieven in de bus.

"Het college schept onnodige verwarring bij de bevolking", reageert de Vlaamse eenheidslijst WOplus. "Vermits de gouverneur van Vlaams-Brabant al kiesbrieven stuurde, was er geen noodzaak meer voor Wezembeek-Oppem om zelf brieven te versturen. Door zowel een Nederlands als Frans exemplaar te sturen wordt er nergens voorrang gegeven aan de bestuurstaal, het Nederlands. Dit is een flagrante miskenning van de omzendbrief-Peeters."

WOplus vraagt  alle inwoners  om deze brieven te negeren en enkel gebruik te maken van de brief die de gouverneur verzond.

lees ook