Oproep om bloemen buiten te zetten in Elsene

Maite Morren (SP.A), kandidate op de Lijst van de Burgemeester in Elsene, roept de inwoners van de Brusselse gemeente op om bloemen op straat te zetten. Ze wil zo de boodschap ondersteunen dat de openbare ruimte in de gemeente van iedereen hoort te zijn.

"Volgens de Brusselse Raad voor Leefmilieu (BRAL) heeft slechts 40 procent van de huishoudens in Brussel een auto", zegt Morren. "Toch lijkt onze openbare ruimte op dit moment gereduceerd te zijn tot parking voor vluchtige passanten."

"De openbare ruimte hoort van iedereen te zijn. Dus ook van fietsers en voetgangers, en niet langer alleen van auto’s. Onze pleinen, straten en terrassen kunnen veel aangenamer, groener en socialer ingevuld worden."

"Zet de bloemetjes buiten voor een meer leefbare stad", roept de SP.A-kandidate de inwoners van Elsene op. Zelf kiest ze voor rode rozen.

lees ook

    Meest gelezen