Oranje vogelkastjes voor Gentse stadsmussen

In Gent heeft de lokale CD&V-afdeling 250 oranje vogelkastjes gehangen waarop de slogan "huis te duur" staat. Op die manier wil de partij aandacht vragen voor de woonproblematiek in de stad.

“Gentenaars zijn echte stadsmussen die heel graag in de stad wonen, zegt CD&V-lijsttrekker Veli Yüksel. "Toch vinden ze zeer moeilijk een veilig en comfortabel nest. Wonen is een basisrecht, maar we zien dat in Gent de prijzen de voorbije jaren verdrievoudigd zijn. Wie een woning wil kopen wordt geconfronteerd met fenomenale vraagprijzen die zelfs voor veel tweeverdieners onbereikbaar blijven. Wie huurt moet een steeds groter deel van zijn maandinkomen neerleggen. En dus zie je mensen tegen hun zin de stad verlaten."

De CD&V-campagne "Huis te duur" is ook online te vinden op www.huisteduur.be, alsook op Facebook. Mensen kunnen er hun verhaal doen over de problemen die zij ervaren om een geschikte woning te vinden in Gent.

“We ontvingen al heel wat getuigenissen”, zegt Yüksel. “Deze verhalen sterken ons in de overtuiging dat we van betaalbaar wonen terecht een speerpunt hebben gemaakt voor de komende verkiezingen. Een comfortabele en betaalbare woning vinden is een zorg die leeft bij heel veel Gentenaars.”

De partij heeft naar eigen zeggen een plan klaar om het probleem aan te pakken. "De komende zes jaar willen wij meer private woningen laten bouwen, meer premies uitkeren voor renovatie, de gemeentebelasting voor woningen verlagen en 2000 extra sociale woningen bouwen. Op die manier willen we ervoor zorgen dat de Gentenaars in Gent een betaalbaar nest vinden.”

lees ook