SP.A-programma toegankelijk voor blinden

In Dendermonde maakt de SP.A haar programma toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Dat gebeurt in samenwerking met de vzw Transkript.

De vereniging Transkript vzw stelt zich tot doel lectuur en informatie toegankelijk te maken voor iedereen die het gewone schrift niet kan lezen. Het gaat dan niet alleen om blinden en slechtzienden, maar ook om mensen met dyslexie of MS-patiënten.

“Mensen met een handicap hebben evenveel recht om deel te nemen aan het maatschappelijke leven. Als bijna blinde wil ik ook graag weten wat de programmapunten zijn van de verschillende partijen", zegt SP.A-kandidaat Wim Boerewaart, zelf bijna blind. "Doordat het SP.A-programma nu in luistervorm beschikbaar is, toont mijn partij dat ze het meent wanneer ze het over toegankelijkheid van informatie en personen met een handicap heeft.”

“De nieuwe, digitale media bieden ongeziene kansen om informatie eenvoudig en ruim te verspreiden voor iedereen. En hoewel de stadswebsite een grote bron van informatie is, pleiten wij al van bij de lancering van de huidige website in 2006 dat de stad het "blindsurfer"-label voor haar website zou behalen", zegt de Dendermondse SP.A-secretaris Tom Bogman. "Tot op vandaag voldoet de website van de stad niet aan de toegankelijkheidsvereisten voor blinden en slechtzienden. Voor ons is dat een gemiste kans.”

Wie wil, kan de verschillende audiobestanden beluisteren via de website www.samenvoormorgen.be.

lees ook