Vandenhaute niet langer mede-eigenaar van De Mensen

De Vijver Media, het bedrijf van Wouter Vandenhaute en Erik Watté, is niet langer mede-eigenaar van De Mensen. Raf Uten en Maurits Lemmens, de oprichters van het productiehuis, hebben De Vijver uitgekocht. Dat staat vandaag in De Tijd.

"Wij hebben het initiatief genomen om onze aandelen terug te kopen, omdat we opnieuw neutraal in de markt willen staan", zegt Uten in de krant. "We werken voor alle zenders, en we willen dat doen vanuit een positie die voor iedereen helder is."  Uten en Lemmens hadden elk al 30% van de aandelen van De Mensen.

Het feit dat De Vijver (het bedrijf dat de zenders Vier en Vijf in handen heeft) 40% van de aandelen van De Mensen had, kon de indruk wekken dat het productiehuis niet meer onafhankelijk was. "Dat De Mensen deel uitmaakt van De Vijver Media belet De Mensen vandaag te groeien en te ondernemen", zei Wouter Vandenhaute onlangs nog in De Tijd. Financiële details over de deal zijn niet vrijgegeven.

De Mensen, dat voor de VRT onder meer "Blokken" (foto) maakt, is nu opnieuw een autonome speler. Voor de VMMa maakte het productiehuis onder meer "Cijfers liegen niet". In de toekomst zal De Mensen vermoedelijk ook programma's maken voor de commerciële zenders Vier en Vijf.