"Geen negatieve zaken over Bart De Wever schrijven"

Burgemeester Patrick Janssens (SP.A) heeft de Franstaligen opgeroepen Antwerpen in een positief daglicht te stellen in plaats van steeds negatieve zaken over Bart De Wever (N-VA) te schrijven. Janssens wil zo vermijden dat De Wevers populariteit verder aanzwelt.

Patrick Janssens wil niet dat Bart De Wever, zoals Filip Dewinter destijds, wordt geholpen door de aanvallen van Franstaligen. Dat zegt hij in een interview in het Franstalige dagblad Le Soir.

Janssens verwijt De Wever ook de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen aan te wenden als opstapje naar de nationale politiek. "Mijn probleem is dat het belang van de Antwerpenaar en zijn stad ondergeschikt worden gemaakt aan een groter doel", stelt hij.

Janssens geeft ook toe dat hij voor een moeilijkere verkiezingsstrijd staat dan in 2006. "Bart De Wever heeft de wind in de zeilen en is ook slimmer dan Dewinter. Creatiever", zegt Janssens.

Janssens zegt daarom dat hij de verkiezingen zal hebben gewonnen als zijn lijst meer stemmen haalt dan de N-VA. "Ik vind dat belangrijker dan het aantal voorkeursstemmen", aldus de burgemeester. Janssens is wel bereid na 14 oktober met de N-VA samen te werken. "We doen dat nu al; het zou dus belachelijk zijn dat na de verkiezingen uit te sluiten." Hij verklaarde eerder dat hij geen schepen zal worden als De Wever het tot burgemeester schopt.

lees ook