"Hoe lang is samenleven in Brussel nog mogelijk?"

Met het oog op de verkiezingen tekenen Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (SP.A) en voorzitter van het Brusselse OCMW Yvan Mayeur (PS) in een dubbelinterview in De Standaard de krijtlijnen uit voor het toekomstige beleid in de hoofdstad.

Pascal Smet en Ans Persoons zijn de enige twee Vlaamse kandidaten op de gemeenschappelijke PS-SP.A-lijst voor Brussel Stad. Volgens Smet heeft het geen zin om meer Vlamingen op de lijst te zetten, omdat dan de "Vlaamse stemmen versnipperd geraken en niemand nog verkozen raakt".

Volgens Smet en Mayeur is de grote sociale ongelijkheid in de stad een bron van spanning. "Tot nog toe lukt samenleven nog, maar ik weet niet hoe lang we in vrede kunnen blijven leven in Brussel", stelt Mayeur.

Om "Londense" rellen in de hoofdstad te vermijden, leggen de twee politici de nadruk op terugdringen van de werkloosheid, een beter onderwijsaanbod, herinrichting van de publieke ruimte, meer blauw op straat, uitgebreidere toepassing van de GAS-boetes en een coherent migratiebeleid.

lees ook